Lies over mij

Lies Van Loo

zangcoach - stemcoach - logopediste - zangeres

Wie ben ik

Ik ben Lies Van Loo. Ik ben stem- en zangcoach, Universal Voice Teacher, logopediste, gespecialiseerd in stem, en zangeres. Sinds 2011 heb ik mijn eigen praktijk te Bredene. Met passie voor de stem coach ik er sprekers en zangers, zowel professionals als amateurs, naar hun ultieme doel. Daarnaast behandel ik mensen met stemproblemen, dat doe ik ook onder de naam ‘Spraakzaam’. Als logopediste (stemtherapeute), stem- en zangcoach ben ook werkzaam in de stemkliniek van AZ Alma te Eeklo. Op die manier ben ik beschikbaar in zowel West-Vlaanderen, als Oost-Vlaanderen.

Opleiding

Lies met universal voice guideIk studeerde als Lic. in de logopedie af aan de Universiteit te Gent in 2009. In 2010 beëindigde ik er ook de specifieke lerarenopleiding. In 2013 studeerde ik af aan Thomas More te Antwerpen, waar ik de specialisatie stemstoornissen volgde. Ik specialiseerde me tevens in laryngeale manipulatie, de effectieve fysische behandeling om spierspanning te verminderen en de beweging van de gewrichten verbeteren. Ik behaalde hiervoor 2 certificaten en werd o.a. opgeleid door Jacob Lieberman (internationaal gekende osteopaat én psychotherapeut). Daarop aanvullend volgde ik ook de specialisatie kinesiotaping. Aan de hand van kinesiotape verbeteren we de spierfunctie, ondersteunen we de gewrichtsfunctie en dempen we de pijn. Om aanvullend de facia te verbeteren volgde ik moving cupping voor de stem.

Gezien er een grote link is tussen de stem en emoties, stress en spanning volgde ik ook verschillende opleidingen die o.a. via ademhaling het zenuwstel tot rust kunnen brengen.

Gepassioneerd door muziek en zang volgde ik les op het Conservatorium van Oostende. Daarna verdiepte ik me in verschillende zangmethodes, o.a. Estill Voice Training, Complete Vocal Technique en tenslotte het Universal Voice System.

In 2017 behaalde ik de titels Universal Voice Singer en Universal Voice Master. In 2018 studeerde ik, als eerste Belg, af als Universal Voice Teacher. Ik volgde ook het Universal Voice Performer jaar, om zangers nog beter te kunnen begeleiden naar hun performances toe.

Ik blijf up-to-date wat betreft wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot de stem en blijf me continu verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen.

Werkwijze

Ik ben Universal Voice Teacher en werk dus aan de hand van het Universal Voice System. Dit is dé nieuwste methode die op de markt is, ontwikkeld door Alberto ter Doest. Deze methode werkt met hele eenvoudige en duidelijke aanwijzingen. Je begrijpt meteen hoe je stem werkt en hoe je jouw stem kan verbeteren. Het Universal Voice System gebruikt 4 pijlers, 8 klankkenmerken en 4 stemkarakters. Hiermee kun je elke klank maken die jij wilt! Dat maakt zingen en spreken dus helemaal niet ingewikkeld! Je krijgt na elke les oefeningen mee, afgestemd op jouw ontwikkelingsdoel. Hiermee kan je thuis vlot aan de slag, want je leert zelf horen wat er ontbreekt in jouw klank en wat jij nodig hebt om die te optimaliseren.

Indien er een stemprobleem is, dan kan ik indien nodig een stemonderzoek doen en gebruik ik binnen de behandeling verschillende methoden aangepast aan het specifieke stemprobleem.